Amsterdam

Swipe

Amsterdam

Zoals allen bekend, is Amsterdam de hoofdstad van Nederland. De stad heeft een bewonersaantal van ruim achthonderd duizend inwoners met 177 nationaliteiten, dit maakt Amsterdam de stad met de hoogste diversiteit aan nationaliteiten ter wereld! Dit valt vooral te verklaren door de goede infrastructuur, het kennisniveau en het interessante belastingklimaat voorbuitenlandse bedrijven. Dit vestigingsklimaat trekt vele bedrijven aan die vervolgens een (hoofd)kantoor openen in de hoofdstad, het geen weer werkgelegenheid met zich meebrengt. Hiervan worden veel vacatures vervuld door expatriates, in de volksmond expats genaamd. Alcoco is bij uitstek de geschikte partij voor het verhuren van uw woning aanexpats.

Volg deze link om een uitgebreide uiteenzetting van alle feiten en cijfers over Amsterdam te lezen.

Metropoolregio Amsterdam

Amsterdam maakt voor een groot deel uit van de Metropoolregio en tot deze regio behoren de gemeenten: Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Bussum, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem,Haarlemmerliede (Hoofddorp) enSpaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen,Landsmeer, Laren, Lelystad, Muiden, Naarden, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Velsen,Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort en Zeevang. Detotale omvang van deze inwoners bedraagt maar liefst ruim 2,2 miljoen!

Zeven stadsdelen

Amsterdam kent sinds 2013 zeven stadsdelen, te weten: Centrum, Noord, Oost, Zuidoost, Zuid, West, Nieuw-West en Westpoort. Hiervan zijn Centrum en Zuidhet meest gewild om er te verblijven en binnen deze stadsdelen zijn de woongebieden: de Pijp, de Grachtengordel, de Jordaan en Oud-Zuid de meest gewilde locaties omte wonen.

Bezienswaardigheden

Amsterdam met haar rijke historie kent vele bezienswaardigheden en trekt met haar hoge dichtheid van voorzieningen vele bezoekers en toeristen. Deze bezoeken veelal de winkelgebieden: Kalverstraat, Nieuwendijk,Haarlemmerstraat en 9 straatjes. Bezienswaardigheden die zeer in trek zijn bij deze bezoekers en toeristen: Van GoghMuseum, Madame Tussauds, Rembrandthuis, Amsterdam Dungeon en vele anderen. Om deze bezienswaardigheden te bezoeken kan men gebruik maken van de Amsterdamdiscount card, om tegen een gereduceerd tarief deze te bezoeken.

Uw woning via Alcoco verhuren